fbpx

Alle skal have mulighed for at udvikle sig på egne betingelser Alle skal have mulighed for at udvikle sig på egne betingelser

Værd at vide som pårørende

I gode hænder

Læs om vores pårørendesamarbejde her

FAGLIG OMSORG

Specialpædagogisk viden, stor praksiserfaring og oprigtigt menneskeligt engagement er grundelementerne i udviklingen af Habitus’ koncept for faglig omsorg.

Værd at vide som pårørende

UNIK PÆDAGOGIK

Med tillid, anerkendelse og faglig omsorg skaber vi de bedst tænkelige rammer for at leve og udvikle sig på egne betingelser.

Værd at vide som pårørende

ET HJEM

Alle har brug for at føle sig hjemme. Habitus botilbud er alle indrettet i hyggelige ejendomme i grønne omgivelser, og vi lægger vægt på, at husene er individuelt tilrettelagt hver borger.

Værd at vide som pårørende

MÅLET ER LIVSKVALITET

Vores arbejde handler om livskvalitet. Om at hjælpe borgeren til en dagligdag med overskud til at nyde meningsfyldte aktiviteter og udvikle sig på egne betingelser.

Unikke rammer for den enkelte

Det handler ikke kun om hvad du kan. Det handler om, hvad du kan komme til at kunne. Hos Habitus tager vores pædagogiske indsats ikke kun udgangspunkt i funktionsniveauet, men i lige så høj grad den enkeltes udviklingspotentiale og særlige måde at begribe verden på. Med tillid, anerkendelse og faglig omsorg skaber vi de bedst tænkelige rammer for at leve og udvikle sig på egne betingelser.

Vi ved, at faste, meningsgivende rutiner skaber tryghed. Derfor stiller vi få, overskuelige krav og udvikler beboerens positive kompetencer gennem små og sikre succesoplevelser hver dag. I tæt samarbejde med de pårørende bygger vi bro mellem hverdagen og familielivet.

Et hyggeligt hjem

Alle har brug for at føle sig hjemme og særligt de svageste borgere har brug for trygge, vante rammer. Habitus botilbud er alle indrettet i hyggelige ejendomme eller villaer i grønne omgivelser.  Vi lægger vægt på, at husene fremstår som et hjem.

Hver beboer har sin egen lejlighed med opholdsstue, soveværelse, bad og toilet samt et tekøkken, hvis det ønskes. De fleste lejligheder har endvidere egen have eller altan.

Alle botilbud har desuden fælles opholdsrum, køkken, udendørsfaciliteter med rig mulighed for forskellige aktiviteter.

Faglig omsorg

Specialpædagogisk viden, stor praksiserfaring og oprigtigt menneskeligt engagement er grundelementerne i udviklingen af Habitus koncept for faglig omsorg. Hver beboer er tilknyttet et team af kompetente medarbejdere, der arbejder på beboerens udviklingspotentiale.

Vores medarbejdere besidder alle et solidt fundament af praktisk erfaring og pædagogisk viden, da de alle gennemgår vores vidensportal Habitus Akademi. De tager professionelt ansvar for at omsætte viden, omsorg og nærvær til resultater, som gør en forskel for den enkeltes ro, selvkontrol og livskvalitet.

Målet er livskvalitet

I sidste ende handler vores arbejde om livskvalitet. Om at hjælpe vores beboere til et stabilt livsforløb uden frustrationer. En dagligdag med overskud til at opleve det nære, nyde meningsfyldte aktiviteter og udvikle sig på egne betingelser. Vores erfaring viser at beboere i Habitus oplever færre psykiatriske indlæggelser, markant mindre medicin og selvskadende adfærd. I takt med, at beboerens funktionsniveau øges, mindskes også behovet til pædagogisk støtte, så beboeren over tid klarer mere på egen hånd.